FELHÍVÁS

 

AMIT A DIREKTÍVÁVAL KAPCSOLATBAN TUDNI ÉRDEMES !

 

 

 

A 104/2006. Kormányrendelet szabályozza az építésügyi műszaki szakértői jogosultságokat. Eszerint a mérnöki kamarák és az építész kamarák hatáskörébe tartozó építésügyi műszaki szakértői szakterület az „épületenergetika”. A felhatalmazással élve a Magyar Mérnöki Kamara   minden valószínűséggel 2007. első negyed évében megkezdi a fenti kormányrendelet alapján az „épületenergetika” szakértői jogosultságok kiadásához szükséges vizsgáztatásokat. A jogosultságot szerzett szakértők készíthetik az épületenergetikai direktíva alapján készítendő épületenergetikai tanúsítványokat.

 

 

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a fenti hírre és a korábbi négy azonos témájú tanfolyamra való nagy érdeklődésre való tekintettel az EU épületenergetikai direktívája alapján bevezetésre kerülő épületenergetikai minőségtanúsítási eljárással kapcsolatos tanfolyamunk ismét megrendezésre kerül 2007 január 15 – 18 között Budapesten a Griff Szállodában (1115, Bartók Béla út 152)

 

 

További információkat a tanfolyamokról (pontos helyszín, program, szállás lehetőségek) az előzetesen jelentkezett résztvevők számára adunk, a jelentkezés visszaigazolásával egy időben.

 

A négynapos rendezvények előadói:

 

 

A részvételi díj: 72.000 HUF + ÁFA

A részvételi díj tartalmazza az előadások látogatását, az előadók által írt mintegy 300 oldalas, a szabályozás hátterét, az előírások értelmező magyarázatát, adatokat és kidolgozott mintapéldákat tartalmazó segédlet egy példányát, kávészüneteket és ebédeket a tanfolyamok ideje alatt.

Ezen felül a tanfolyamok résztvevői 15%-os kedvezménnyel megvásárolhatják a Bausoft Kft. által fejlesztett, a rendezvényen bemutatásra kerülő programot az új épületenergetikai követelményekről szóló rendeletben szereplő számítások segítéséhez*.

 

 

 

 

H

K

Sz

Cs

0900-1045

Követelményrendszer áttekintése ZA

Gépészeti tervezési követelmények BM

Épületszerkezetek azonosítása OM

Tanúsítási példák CsT-SzZs

1100 – 1245

Épszerk és építészeti tervezési követelmények OM

 

 

 

 

 

1330 – 1515

Épszerk és építészeti tervezési követelmények OM

Tervezési példák

CsT - SzZs

Tanúsítás módszere ZA

Software BM-BJ

1530 - 1715

Benapozás Sz Zs

Gépészeti rendszerek azonosítása MZ

 

 

Jelentkezés, a trivent@trivent.hu e-mail címen vagy a +36-1-371-1333 fax számon a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével.

 

*Részletezés:

1. WinWatt cinege, ajánlott építész tervezők részére.

A program az épületszerkezetek hő- és páratechnikai vizsgálatára szolgál. A számítások során ellenőrzés történik a szerkezet követelmények szerinti megfelelőségére, és a hőát­bocsátási tényező, hőhidak miatti korrekciója is elvégezhető. Az épület geometriai adatait megadva számítható a nettó fűtési energiaigény, a rendeletben leírt részletes módszerrel. Azoknak az építész tervezőknek ajánljuk, akik nem kívánnak a gépészeti rendszerek számításaival foglalkozni. A program ára 20.000 Ft+ÁFA, a használathoz szükséges hardverkulcs 8.000 Ft+ÁFA. Tanfolyami kedvezmény a program árából 15 %.

 

2. WinWatt cinege + EPBD modul

A program szolgáltatásai kiegészülnek a gépészeti rendszerek bruttó energiaigény számítá­sával. Ez a rész foglalkozik a fűtési, a melegvíz ellátási, a légtechnikai, a világítási rend­szer és a gépi hűtés bruttó energiaigény számításával, a nyári túlmelegedés kockázatá­nak ellenőrzésével. Meghatározásra kerül az épület fajlagos primer energia fogyasztása, amit összevet az épület funkciójától függő követelményértékkel. Ez a bővített változat az épü­let­gépészettel is foglalkozó szakértőknek szól. A program ára 60.000 Ft+ÁFA, a használathoz szükséges hardverkulcs 8.000 Ft+ÁFA. Tanfolyami kedvezmény a program árából 15 %.

 

3. EPBD modul korábbi WinWatthoz

Az energetikai modul a meglévő WinWatt programokhoz is kapcsolható. Azoknak ajánl­juk, akik már rendelkeznek a program valamelyik változatával. Nem csak a Bausofttól vá­sárolt WinWattra, hanem az UPONOR Kft, a Magyar Rézpiaci Központ és a Danfoss Kft. DanWatt változatára is érvényes. (DanWatt esetén USB csatlakozású kulcs szükséges, a cserét a Danfoss Kft-től lehet kérni.) Új kulcsra nincs szükség, kérjük, adják meg a meglévő kulcs azonosítóját. Az építész rész ingyenes ezért további tanfolyami kedvezményt sem biztosítunk, az EPBD modul ára 40.000 Ft+ÁFA.

További részletek a www.bausoft.hu honlapon találhatók.

.

 

Szoftver megrendelés, a mellékelt lap kitöltésével /doc, pdf/